موسسه خیریه الزهراء شهرستان بیرجند

۱۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۴ ثبت شده است

وقتی فرزندم عاشق می شود


ازدواج سنتی یا غیر سنتی؟




وَ لا جُناحَ عَلَیْکُمْ فیما عَرَّضْتُمْ بِهِ مِنْ خِطْبَةِ النِّساءِ أَوْ أَکْنَنْتُمْ فی‏ أَنْفُسِکُمْ عَلِمَ اللَّهُ أَنَّکُمْ سَتَذْکُرُونَهُنَّ وَ لکِنْ لا تُواعِدُوهُنَّ سِرًّا إِلاَّ أَنْ تَقُولُوا قَوْلاً مَعْرُوفاً


و گناهى بر شما نیست که به طور کنایه، (از زنانى که همسرانشان مرده‏اند) خواستگارى کنید، و یا در دل تصمیم بر این کار بگیرید .خداوند مى‏دانست شما به یاد آنها خواهید افتاد .ولى پنهانى با آنها قرار زناشویى نگذارید، مگر اینکه به طرز پسندیده‏اى اظهار کنید (البقرة : 235 )




 


ازدواج سنتیمادر آدرس دختری از کسی می گرفت،سپس همراه خواهران ویا زنانی به دیدن دختر می رفتند ، پس از گزینش اولیه ، به پسر خصوصیات دختر را گزارش می دادند . ودر دفعه دوم همراه اوبه دیدن دختر می رفتند تا از نزدیک دختر را ببیند.


ازدواج غیر سنتیپسر یا دختر ، یکدیگر را در بیرون از خانه می ببنند وهمدیگر را می پسندند ، حتی گفتگوهای اولیه را با هم می کنند ، آن گاه پسر از والدین خود می خواهد که به خواستگاری آن دختر بروند.


 


سال های گذشته در جامعه اسلامی ما ازدواج فرزندان به صورت سنتی انجام می شد. این نوع ازدواج دارای محسنات ومعایبی بود. محسنات آن حفظ حجب ،حیای وارزش وشخصیت دختر وبهره گیری از تجربیات بزرگتر ها ، ولی گاهی اوقات نظر دختر وپسر کاملاً ندیده می شد ، وبزرگتر هابرای دختر وپسر تصمیم می گرفتند ، وازدواج اجباری صدمات جدی در برداشت. این خلاف عقل وشرع بوده است.


در جامعه باز ماشینی امروز ازدواج سنتی کمتر شده است،زیرا دختر و پسر به خاطر ،ارتباط شغلی و یا تحصیلی که دارند ؛ در ارتباط ها با یکدیگر آشنا می شوند و بدون حضور والدین باهم گفتگو می کنند و بیشتر مواقع ارتباط عاطفی نیز برقرار می کنند ،به اصطلاح« عاشق» یکدیگر می شوند ، سپس تصمیم می گیرند با هم ازدواج کنند.

 

زمانی که تقاضای خواستگاری (عموماً از ناحیه پسر انجام می شود ) در بین خانواده مطرح می شود ، افرادخانواده در وهله اول با این تقاضا بر خورد شدید می نمایند ومحکوم کرده و رد می کنند . والدین با مقاومت فرزند روبرو می شوند ، والدین هم بدون بررسی دختر ویا پسر را رد می کنند وبیان می دارند که دختری که به این گونه آشنا شدی برای همسری مناسب نیست !  سپس با بیان مواردی که به این گونه ازدواج کردند وزندگی آنها به طلاق منتهی شده است ،مخالفت خود را اعلام می دارند.


در این درگیری خانوادگی ، والدین اصرار دارند که به صورت سنتی به خواستگاری دختری که آنها پسندیده اند بروند . پسر هم به شدت با این گونه ازدواج سنتی مخالفت می کند .گاهی اوقات فرزند با پافشاری فراوان والدین را وادار می کند که به خواستگاری دختر مورد نظرش بروند . گاهی اوقات والدین با سر سختی مخالفت می کنند وبر خلاف میل فرزند اورا به ازدواج اجباری وادار می کنند .

 


آیا این برخورد ها مناسب است ؟ صدمات از این برخوردها برای فرزندان چیست ؟آیا راهکاری که به مصلحت واقعی فرزند باشد وجود ندارد؟


عدم توجه به خواسته فرزندان، موجب پنهان شدن ارتباطات می شود وهردو ناخواسته به گناه کشیده می شوند .مخالفت ما هیچ چیز را درست نمی کند بلکه گره را کور تر می کند .ارتباط واعتماد فرزندمان به ما از بین می رود که آسیب هایی رادر پیش خواهد داشت


به طور مجمل این برخوردها مناسب نیست وصدمات زیادی بر فرزند ما خواهد داشت . آنچه مسلم است پدر ومادر خوشبختی فرزند را می خواهند .آنها فکر می کنند انتخاب همسر به این شکل عاقبت خوبی ندارد ومصرند که فرزند را از اقدام به آن برحذر کنند .


قبل ازآن که راهکار درست رابیان بداریم مناسب است که مقداری به تجزیه وتحلیل به پردازیم ،  تا با بصیرت وآگاهی بهتر تصمیم مناسب بگیریم.

 


در زمانی که دختر وپسر در کنار یکدیگر به تحصیل می پردازند خواه ناخواه با یکدیگرمراوده دارند ، لذا با هم آشنا شده وبرای ازدواج هم دیگر را انتخاب می کنند . نفس این عمل همیشه بد نیست ، بلکه واقعاًآنها می خواهند ازدواج کنند وهمان طور گفته شد ارتباط عاطفی نیز پیدا کرده اند .عدم توجه به خواسته آنها ، موجب پنهان شدن ارتباطات می شود وهردو ناخواسته به گناه کشیده می شوند .مخالفت ما هیچ چیز را درست نمی کند بلکه گره را کور تر می کند .ارتباط واعتماد فرزندمان به ما از بین می رود که آسیب هایی رادر پیش خواهد داشت .   

 


از آن طرف متأسفانه در سریال های تلویزیون ما الگوهای نادرستی از ارتباط نامحرم با یکدیگر به جامعه اراه می شود ، واین باعث می شود که برای جوانان ما که تلویزیون حکم دانشگاه را دارد ، رفتار شان (ارتباط با جنس مخالف ) درست وهنجار بدانند . ومخالفت ما را ارتجاع وعدم درک جوانان امروز تلقی کنند .



چه باید کرد ؟


** از تقاضای جوان خود استقبال کنیم .


** پس از تماس تلفنی باخانواده دختر ،به خواستگاری او می رویم .


** چشم وگوش جوان خود شده وحقایق را بدون پیش قضاوت ببینیم .


** به عنوان مشاور تحقیق خود را به جوان خود بگوییم.


** اگر مشکل جدی در اخلاق وشخصیت دخترمشاهده کردید ، با مهربانی وحفظ احترام جوان مان ، آن را به او گوشزد می نماییم.


** فرصت فکر وانتخاب به جوان خودبدهیم تا با آگاهی انتخاب کنند. در آموزه های دینی ما روی انتخاب فرزند بیشتر توجه شده تا انتخاب والدین ، به حدیث زیر دقت کنید :


 


عَنِ ابْنِ أَبِی یَعْفُورٍ عَنِ الصَّادِقِ ع قَالَ قُلْتُ إِنِّی أَرَدْتُ أَنْ أَتَزَوَّجَ امْرَأَةً وَ إِنَّ أَبَوَیَّ أَرَادَا غَیْرَهَا قَالَ تَزَوَّجِ الَّذِی هَوِیتَ وَ دَعِ الَّتِی هَوَى أَبَوَاک ابن ابی یعفور از امام صادق (ع)پرسید: من تصمیم گرفته‏ام با زنى معین ازدواج کنم، و پدرم به دیگرى نظر دارد، حضرت فرمود: آنکه خود دوست دارى ازدواج کن، و آنکه را که پدر مى‏خواهد واگذار (الکافی ج  5  ص 401  ) .


** پس از انتخاب سعی کنید کسب اعتماد جوانان را جلب نمایید.


** پس از جلب اعتماد ، آنان را راهنمایی کنید که مهارت زندگی کسب نمایند.


 


در خاتمه متذکر می شویم اگر  فرزندتان با کسی که نمره اش متوسط باشد ، ازدواج کند زندگیش موفق تر خواهد بود از آن کسی که نمره اش بیست است ولی مورد پسند جوان شمانیست !!! لطفاً به این حقیقت خوب فکر نمایید


 


گرداورنده : سعیده ثمین
 


  • موسسه خیریه الزهراء بیرجند


میخواهید ازدواجی موفق داشته باشید این مطلب را بخوانید


رازهایی که برای ازدواج موفق باید دانست 


این روزها که جدایی ها با کوچک ترین اختلاف اتفاق می افتند مهم است که از خودتان سوال کنید تعهد شما نسبت به ازدواج چیست؟ چطور می توان ازدواج موفق و متعهدانه ای داشت؟


تعهد به ازدواج یعنی زن و شوهر نسبت به زندگی مشترک شان بی اعتنا و بی اهمیت نباشند و رابطه شان را بر پایه عشق، احترام، شرافت و علاقه دو سویه و خالصانه با یکدیگر آغاز کنند. به هم دروغ نگویند، یکدیگر را زیر سوال نبرند و همیشه اعتماد داشته باشند. شاید این ها به نظرتان خیلی رویایی یا شعارگونه به نظر برسد اما واقعیت این است که دوام و بقای یک زندگی خوب فقط با وجود این تعهدات ممکن است.



چطور می توان به این تعهدات رسید؟ زوج ها برای آنکه رابطه ای بر پایه احترام و صداقت بسازند، باید مقدمه هایی را رعایت کنند. سازگاری معنوی، سازگاری شخصیتی، خودشناسی آگاهانه، توانایی در ارتباط برقرار کردن با یکدیگر  و علاقه دو سویه به یکدیگر مقدمه های یک زندگی موفق هستند. اما اگر می خواهید زوج های موفق را الگوی خود قرار دهید، باید بدانید که آنها در زندگی کارهای زیر را انجام می دهند؛ کارهایی که بد نیست شما هم در زندگی آینده تان پیاده کنید.


1- صحبت می کنند: این نسخه ظاهرا خیلی ساده است. آن ها قبل از ازدواج، توقعاتی را که از یکدیگر دارند با صراحت مطرح می کنند، اگر توافق اساسی با هم ندارند، می توانند به شروع و یا خاتمه ازدواج  به طور جدی فکر کنند. بعد از ازدواج، زوج های موفق به طور منظم در مورد توقعات و انتظارات شان با هم صحبت می کنند و اگر اختلافی پیش آمد، آن را به زمان دیگری موکول می کنند تا همدیگر را درک کرده و به توافق برسند.


2- فردیت خود را قربانی تاهل نمی کنند: درست است که بعد از تاهل سبک زندگی مجردی جای خود را به زندگی متاهلی می دهد اما زوج های موفق آنهایی هستند که بعد از ازدواج  استقلال فردی شان را حفظ می کنند و باری بر دوش یکدیگر نمی شوند. هر فردی نیاز دارد زمانی را هم برای خود داشته باشد و به کارهای مورد علاقه خود بپردازد. بدین ترتیب زوج فردیت خود را حفظ می کند و زندگی، شاداب می شود.


3- به یکدیگر توجه دارند: معمولا افراد چند سال پس از ازدواج  مانند سال های اول به هم توجه نمی کنند. ولی زوج های موفق، کارهای کوچک نظیر در اولویت قرار دادن نیازها و کارهای همسر و کارهای بزرگ نظیر احترام و گوش کردن به حرف های یکدیگر را مدنظر قرار می دهند. آن ها یکدیگر را دست کم نمی گیرند و همیشه به فکر خوشبختی همسر خود و خانواده هستند. اگر می خواهید در آینده زوج خوشبختی باشید، سپاسگزار بودن را از همین امروز تمرین کنید. برای هر کار کوچکی که نامزدتان برای حفظ رابطه و رضایت شما انجام می دهد از او تشکر کنید. به این ترتیب، خواهید دید که کمتر بد خلق می شوید و درباره مسائل جزئی زیاد سخت نمی گیرید.


4- حل مساله بلدند: این شاید مهم ترین شرط موفقیت ازدواج  باشد. زوج ها باید مهارت های زندگی مشترک را بدانند و از همه مهم تر، حل مساله بلد باشند. به جرات می توان گفت که عامل اصلی موفقیت یا شکست ازدواج، توانایی، یا عدم توانایی حل اختلافات است.


اختلاف وجود دارد و مساله مهم این است که بلد باشید آن را حل کنید، بدون جنگ و جراحت. زوج های موفق با هم صحبت می کنند، حتی اگر احساس بدی نسبت به هم دارند. آن ها در مورد اختلافات و مخالفت ها با هم مذاکره می کنند تا به نتیجه عادلانه برسند. آن ها از یکدیگر حمایت می کنند و غر نمی زنند و می پذیرند در مواردی عشق، برتر از پیروزی است.


5- با هم رشد می کنند: مسلما فردی که امروز با او ازدواج  می کنید10 سال آینده متفاوت خواهد بود. شما هر دو تغییر می کنید، به ویژه در شرایط سخت زندگی مانند از دست دادن والدین. زوج های موفق می دانند که یکی یا هر دو در طول زندگی تغییر می کنند و قواعد عوض می شود. پس لازم است تغییر کنید تا بتوانید روابط در حال تغییر را عوض کنید.


6- از زندگی شان مراقبت می کنند: زوج های موفق به طور منظم وضعیت زندگی خود را بررسی کرده و با هم صحبت می کنند تا از شادی و رضایت هر دو از زندگی مشترک مطمئن شوند. اگر یکی، یا هر دو از زندگی مشترک ناراضی هستید، مشکل تان را حل کنید . آنها اگر به مشکلی برخوردند که خودشان از پس حل آن بر نمی آمدند، به مشاور مراجعه می کنند تا از راهنمایی او برای حل اختلافاتشان کمک بگیرند.


7- رابطه گرمی دارند: بدون شک، زندگی مشترک بدون یک رابطه پرشور، موفق نمی شود. داشتن اشتیاق و انرژی جنسی و زنده نگه داشتن آن در طول زندگی کاری است که زوج های موفق انجام می دهند. برای آنها، بالا رفتن سن ازدواج شان با سردی رابطه همراه نیست و سعی می کنند همیشه برای یکدیگر جذابیت داشته باشند و رضایت یکدیگر را در روابط نزدیک شان جلب کنند.


مجله مادر


گرداورنده : سعیده ثمین


 


  • موسسه خیریه الزهراء بیرجند


بسمه تعالی


فرم ارزیابی گزارش عملکرد اجرایی ومالی سازمانهای مردم نهاد               (فرم شماره 4نظارت)


به استناد به مفادتصویب نامه شماره 27862ت/31281 ه مورخ 8/5/84هیات وزیران(آیین نامه اجرایی تاسیس وفعالیت سازمانهای مردم نهاد)


نام سازمان مردم نهاد:              موسسه خیریه الزهرا(س)خراسان جنوبی       موضوع فعالیت:مشاوره-ازدواج-مسکن                           ساختار:


شماره ثبت:306                                    شماره پروانه فعالیت:   50186-7/8/93                               تعداداعضای امنا :


 


الف:گزارش عملکرد اجرایی (منتهی به تاریخ30/ 10/ 1394)


1.اهم اقدامات  و طرح های اجرا شده که مطابق با موضوع فعالیت و اهداف مندرج در اساسنامه مصوب میباشد ,شامل موارد زیر است :


-اجرای پروژه ,قرارداد,طرح ,برگزاری یا حضور در نمایشگاه , همایش , سمینار,  کارگاه آموزشی و امثالهم با ذکر نام مدعوین ویژه و سخنرانان ذکر شود .(یک نسخه گزارش و مستندات مربوط به هریک از فعالیت های انجام شده پیوست گردد .)


ردیف

عنوان یا موضوع طرح

محل اجرای طرح

نحوه مشارکت در اجرای طرح

نتایج حاصل از اجرای طرح

1

ازدواج های انجام شده 53 مورد

موسسه خیریه الزهرا (س)

رایگان به عهده موسسه

ازدواج51عروس ودامادرایگان

2

استفاده ازسفره عقدولباس عروس

موسسه خیریه الزهرا (س)

رایگان به عهده موسسه

استفاده رایگان

3

تحویل جهیزیه

موسسه خیریه الزهرا (س)

رایگان به عهده موسسه

تحویل سه نفر جهیزیه

4

وام بدون بهره14 مورد

موسسه خیریه الزهرا (س)

بدون سود

استفاده 14نفراز وام بدون بهره

5

تخفیف 30درصدعاقد

موسسه خیریه الزهرا (س)

دفترخانه شماره 2

کمک به افراد آسیب پذیرومحرومین

6

توزیع کتاب ثواب اعمال وعقاب اعمال 20جلدوتوزیع مانتووشلواروبلوزوکاپشن50دست

موسسه خیریه الزهرا (س)

رایگان

توزیع کتاب والبسه بین محرومین

7

ثبت نام مسکن 48مورد

موسسه خیریه الزهرا (س)

بدون دریافت وجه تا زمان اجرا

مکاتبات با استانداری-بافت فرسوده فرزان-مسکن وشهرسازی جهت دریافت زمین

8

پرداخت هزینه دانشجویی محرومین

موسسه خیریه الزهرا (س)

رایگان به عهده موسسه

کمک به دانشجویان محروم وآسیب پذیر

9

پرداخت کمک هزینه درمان

موسسه خیریه الزهرا (س)

رایگان

مداوای چشم محرومین

10

انجام مشاوره  21نفر

موسسه خیریه الزهرا (س)

رایگان

مداوای مسائل روحی روانی برگشت به آغوش خانواده


 


2.اهم پیشنهادات و راهکارهای ارائه شده به سازمانهای دولتی ،غیر دولتی،موسسات عمومی به شرح ذیل است :  (همکاری و تعامل و ارائه طرح ،برنامه ،پیشنهاد،راهکار،پیش نویس قانون ،دستور العمل و امثالهم به سازمانهای دولتی و غیر دولتی ،که در راستای موضوع فغالیت و بنظور رفع مسائل و مشکلات جامعه و گروههای هدف صورت پذیرفته است ، ذکر شود .)


ریف

عنوان پیشنهاد یا راهکار

نام سازمان دریافت

کننده پیشنهاد

نتایج حاصل از ارائه پیشنهاد

1

مکاتبه با استانداری- مسکن شهرسازی-بافت فرسوده فرزان جهت دریافت زمین و ساخت مسکن محرومین به تعداد  صد واحد که برنامه ریزی شده در این طرح از خانواده های محرومین بیکار به صورت کارگر-جوشکار     درو پنجره ساز ارموتور پیچ رابیس کار وکارگر ساده و استاد بنا از ثبت نام شدگان مسکن به کار گرفته شده و 300 نفر در این راستا با حقوق قانون کار برای همیشه به کار مشغول خواهند شد و ساختمان انها از همین محل تامین خواهد شد

استانداری

 

مسکن شهرسازی

 

بافت فرسوده فرزان

 

تاکنون هیچ پاسخی از طریق استانداری و مسکن شهرسازی داده نشده و فقط بافت فرسوده فرزان قول مساعد داده که در اسرع وقت اقدام نماید ولی موسسه خیریه الزهرا (س) در خواست زمین به صورت رایگان یا بسیار بسیار مناسب میباشد

2

در خواست موافقت از سازمان بهزیستی با صدور مجوز مشاوره با توجه به خدمات رایگان موسسه

سازمان بهزیستی

تا کنون از طرف بهزیستی اقدامی صورت نگرفته است


3.مهمترین خدمات ارائه شده به گروههای هدف سازمان (اعم از عموم مردم یا گروههای هدف خاص )،شامل موارد ذیل است :(مانند تاسیس مراکز دزمانی ،تاسیس مراکز مشاوره ،چاپ کتاب و نشریات ،ایجاد سلیت اینترنتی ، کارآفرینی و ...)


ردیف

گروه هدف

عنوان خدمات ارائه شده

1

ایجا ساخت مسکن محرومین و اطلاع رسانی به مردم

ایجاد سایت اینترنتی به منظور اطلاع رسانی به عموم مردم در راستای ازدواج-مشاوره و ساخت مسکن محرومین

2

سازمان بهزیستی

ایجاد مرکز مشاوره خانواده و صدور مجوز توسط سازمان بهزیستی

3

ایجاد سایت اینترنتی

ازدواج اسان مشاوره کلیه خدمات ازدواج از قبیل سفره عقد لباس عروس برگزاری جلسه عقد به صورت رایگان عاقد تا 30 درصد تخفیف و ایجاد مسکن محرومین


4.فعالیتهای اعضای اصلی هیات مدیره که درراستای موضوع فعالیت واهداف سازمان صورت پذیرفته،بشرح ذیل است


ردیف

نام و نام خانوادگی

سمت

عنوان فعالیت های انجام شده در راستای اهداف سازمان (طی دوره و اخذ مدارک تحصیلی عالی ،فعالیت های اجتماعی و امثالهم )

1

فرامرز روانجو

رئیس هیات مدیره

برگزاری مرتب جلسات هیات مدیره پرداخت هزینه های محرومین - درشرف دریافت      دکتری مشاوره ومشاوره

2

غلامحسن کریمپور فرد

نایب رئیس هیات مدیره

برگزاری مرتب جلسات هیات مدیره پرداخت هزینه های محرومین و همکاری های بسیار زیاد

3

محمد جلایری

مدیر عامل و عضو

برگزاری مرتب جلسات هیات مدیره پرداخت هزینه های محرومین و اجرای کلیه  طرح هاوآنچه فعالیت درداخل موسسه میباشد  

4

احمد جلایری

خزانه دار

برگزاری جلسات و پرداخت قسمتی از هزینه های محرومین  از هزینه های محرومین

5

قدسیه عماد

عضو

برگزاری جلسات و پرداخت قسمتی از هزینه های محرومین  از هزینه های محرومین

6

ابو الفضل زابلی گل

عضو

برگزاری جلسات و پرداخت قسمتی از هزینه های محرومین  از هزینه های محرومین

7

خدیجه کریمپور

عضو

برگزاری جلسات و پرداخت قسمتی از هزینه های محرومین  از هزینه های محرومین


5.تکلیف قانون مندرج در تصویب  نامه شماره 27862 ت /31281 مورخ 8/5/84 هیات وزیران ،واساسنامه مصوب سازمان به شرح ذیل  رعایت شده است :


ریف

عنوان تکالیف

وضعیت اجرای تکالیف

1

برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه

 

 

در 28/9/94 برگزار گردید

2

ارائه گزارش عملکرد مالی و اجرایی سالیانه

به مجمع عمومی ،مرجع صدور پروانه و دستگاه تخصصی ذیربط

مجمع عمومی:

مرجع صدور پروانه فعالیت:استانداری

دستگاه تخصصی:

3

برگزاری جلسات هیات مدیره انجمن و پیگیری اهداف مندرج در اساسنامه

 

 

تعدادجلسات هیات مدیره در18جلسه که اجرای کارها براساس اساسنامه میباشد


 


6.اقدامات انجام شده در راستای توسعه فعالیت و توانمندیهای سازمان به شرح ذیل است :


ریف

عنوان

توضیحات

1

حضور در همایش و سمینار های

تخصصی و کارگاهای آموزشی

سه مورد دراستانداری

یک مورد در یکی از موسسات خیریه

2

اخذ تقدی نامه

-

3

اخذ مقام مشورتی و

گواهینامه کیفیت

-

4

شعب و دفاتر نمایندگی فعال

-

5

سایر (تالیف کتاب ،انتشار مقالات و

سوابغ فعالیت های علمی و پژوهشی

مدیران سمن)

مجله سالانه در حال انجام و70درصدآن به پایاین رسید


7.فعالیت های بین المللی سازمان در طئل سال مالی به شرح ذیل بوده است :


(کلیه فعالیت های سازمان در خارج از کشور و همچنین فعالیت هایی که دارای بازتاب بین النللی هستند ذکر شده و گزارش مربوطه به هر کدام از فعایتهای بین المللی بصورت مجزا ، پیوست گردد .)


ردیف

عنوان فعایت های بین المللی

کشور محل فعالیت

نام سازمانهای همکار

1

 

 

 

 

2

 

 

 

 

3

 

 

 

 


 


ب:گزارش عملکردمالی:منتهی به تاریخ  30/ 10 / 1394-(درصورتی که گردش مالی یک ساله سازمان بیش از 000/000/000/2ریال است گزارش موسسه مستقل حسابرسی پیوست شود.)


1.حساب بانکی شماره  1-2022684-373 نزدبانک قرض الحسنه رسالت شعبه جمهوری اسلامی به نام موسسه خیریه الزهرا افتتاح شده است.


2.محل تامین منابع مالی سازمان درطول سال مالی ،به شرح ذیل بوده است:


ردیف

محل تامین منابع مالی

میزان درآمد

توضیحات

1

حق عضویت اعضایا امنا

48،650،000

وجه نقد

2

اجرای قرارداددرراستای موضوع فعالیت

-

-

3

دریافت کمک از سازمانهای دولتی

40،000،000

جهیزیه کمک اداره کل اوقاف وامورخیریه

4

دریافت کمک های مردمی

48،300،000

-

5

دریافت کمک ازمنابع خارج ازکشور

12،000،000

لباس عروس 6دست از ایرانی های مقیم ایتالیا

6

وام،قرض الحسنه و...

260،000،000

14مورد هر مورد20،000،000 ریال

7

سایر

2،000،000

یک دستگاه کامپیوتر اداره کل اوقاف

8

سایر

12،000،000

گاز ،یخچال ،توسط خانوم راضیه جلایری

9

سایر

4،000،000

سرویس خواب توسط خانم زهره جلایری

جمع کل به ریال

386،950،000

کمک های غیرنقدی دریافتی

البسه-خوراکی-هدیه کتاب ثواب اعمال وعقاب اعمال 15جلدجمعامبلغ30،500،000،000ریال


3. هزینه های انجام شده در طول سال مالی ،بشرح ذیل بوده است:


ردیف

عنوان هزینه

میزان هزینه

توضیحات

1

هزینه های جاری

(آب وبرق،تلفن،نگهداری و اجاره ...)

77،612،450

 

2

هزینه های پرسنلی

-

-

3

هزینه های انجام شده در راستای اجرای موضوع فعالیت و اهداف

-

-

4

هزینه های سرمایه ای،ساختمان وماشین آلات

-

-

5

سایر

-

-

جمع کل به ریال

77،612،450

محل هزینه نمودن کمک های غیر نقدی دریافتی

مبلغ30،500،000،000ریال تحویل کمک های جنسی

به 29نفرازقشرهای کم درآمدوآسیب پذیر


نام وامضای رئیس هیات مدیره: فرامرز روانجو          نام وامضای مدیرعامل: محمدجلایری          نام وامضای بازرس:ابوالفضل روستا                    مهرسازمان


این فرم درجلسه شماره119مورخ27/4/1391"هیات نظارت کشور"به تصویب رسیده است.


 


   


 


  • موسسه خیریه الزهراء بیرجند
خ
  • موسسه خیریه الزهراء بیرجند

ص1ص2

  • موسسه خیریه الزهراء بیرجند


نظر کارشناسان و مراجع تقلید درباره ازدواج اینترنتی



به گزارش سرویس زنان جهان؛ ازدواج از مهم‌ترین تصمیمات زندگی یک جوان محسوب می‌شود و امروزه در دنیای اینترنتی، روابط اجتماعی نیز شکل اینترنتی به خود گرفته اند

طی سال های اخیر روند رو به افزایش ازدواج اینترنتی بین جوانان، خانواده ایرانی را با ابهاماتی روبرو کرده است. به همین دلیل به بررسی نظر کارشناسان و مراجع تقلید در این باره می پردازیم:


نظر کارشناسان 
کارشناسان خانواده معتقدند که اتکا به اینترنت و فضای مجازی ممکن است در نگاه اول آسان ترین راه همسریابی تلقی شود ولی واقعیت آن است که فضای نامطمئن مجازی نمی تواند ملاک دقیق و قابل اعتنایی برای یافتن یک شریک دائمی به حساب آید

این در حالیست که سبک ازدواج و آشنایی در اینترنت سبکی جدید است که متاسفانه به در کشور شیوع پیدا کرده به هیچ وجه شیوه مناسبی نیست

برخی جامعه شناسان معتقدند که ازدواج های اینترنتی متزلزل و آسیب پذیر است زیرا در این نوع ازدواج نقش خانواده کم رنگ و بعضا بی رنگ است و اصل اعتماد سازی حتی در ابتدایی ترین اطلاعات شخصی افراد که در امر ازدواج مهم تلقی می شود صورت نمی گیرد

مشاوران خانواده، ازدواج های اینترنتی به هیچ وجه مورد تایید ما نمی دانند چرا که در غالب نوع ازدواجها دو فاکتور خانواده و اصل اعتماد سازی وجود ندارد. اما این نوع ازدواج در کشور روند فزاینده ای داشته است. این در حالیست که تحقیقات نشان داده 85 درصد ازدواج‌های اینترنتی منجر به طلاق می‌شود


نظر مراجع تقلید 

با توجه به اهمیت ازدواج و رواج ازدواج های اینترنتی ،برنا حکم فقهی این گونه  ازدواج‌های را منتشر کرده که در ذیل آمده است:

سوالازدواج‌های اینترنتی که در آن دختر و پسر با تکیه به اطلاعاتی که صحت آنها مشخص نیست و تنها با اینترنت با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و بیشتر آنها به دوستی‌های قبل از ازدواج منتهی می‌شود، چگونه است؟ آیا اینگونه روابط برای ازدواج صحیح است؟ تاسیس سایت‌های ازدواج اینترنتی چه حکمی دارد؟آیا درآمد حاصل از آن حلال است؟ 

رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای(مدظله العالی): به‌طور کلى ارتباط با نامحرم که مستلزم مفسده یا خوف ارتکاب گناه در آن است، جایز نیست

حضرت آیت الله مکارم شیرازیاین کار با جنس مخالف اشکال دارد و غالبا پیامدهاى منفى به همراه دارد، مگر اینکه مقدمه ازدواج باشد که در این صورت به مقدارى که جهت ازدواج لازم است، اشکالى ندارد و در مورد سایت‌های مذکور اگر این کار زیر نظر افراد مطمئن و با رعایت تمام شئونات اسلامی و اخذ مجوز از مقامات ذی صلاح صورت گیرد، کار خوبی است و ممکن است جلوی بسیاری از مشکلات ازدواج‌ها را بگیرد اما با توجه به ظرافت و حساسیت‌های مسئله نیاز به برنامه‌ریزی دقیق دارد

حضرت آیت الله سیستانیارتباط اینترنتى قبل از ازدواج جایز نیست ولى اگر بعد از آن عقد صحیح خوانده شود، اشکالى ندارد و سایت‌ها اگر فقط واسطه آشنایى براى ازدواج باشد و موجب ارتباط‌هاى نامشروع نشوند، مفید است

همچنین آیت الله علوی گرگانی از مجتهدان و استادان حوزه علمیه این چنین پاسخ داده‌اند: ازدواج‌های اینترنتی از جمله ازدواج‌های سست بنیان و غیر قابل اعتماد است و توصیه ما به جوانان عزیز دوری از اینگونه رابطه‌ها و ازدواج‌هاست و اگر قبل از ازدواج دوستی بین دختر و پسر برقرار شود چه بسا موجب عمل حرام هم باشد

البته اگر فردی بخواهد از طریق اینترنت به جوانان مشاوره صحیح اسلامی بدهد و آنان را با مرحله خطیری که دارند آشنا کند و احیانا موردی را برای آنان پیدا کند، مانعی ندارد و کسب در آمد از این طریق حلال است البته باید ایجاد رابطه بین دختر و پسر با هماهنگی پدر دختر باشد


 


 


  • موسسه خیریه الزهراء بیرجند


 ازدواج و خداحافظی با تحصیل!


 


حالا که دارید از وقت طلایی تاهل خود استفاده می‌کنید که درس بخوانید و همه‌ توقعاتشان را پایین آورده‌اند باید حتما پیروز شوید. بنابراین باید بهترین روش را انتخاب کنید.


 


وقتی داشتم به مقاطع بالای تحصیلی فکر می‌کردم و مدارج تحصیلی را با موفقیت پشت سر می‌گذاشتم ناگهان چشمان جادوگر یک دختر دلم را برد و هوش از سرم پراند. دیگر تمرکز نداشتم و هرچه می‌خواستم که درس بخوانم، نمی‌شد. ناچار به دیپلم بسنده کردم و همین که در یک آزمون استخدامی‌قبول شدم رفتم سراغ پدر دختر. آن زمان در کنکور کارشناسی هم قبول شده بود، اما پدر دختر گفت: مرد زندگی باید دستش توی جیب خودش باشد و بتواند خرج زن و بچه‌اش را بدهد.


حالا چند سال از آن روزگار می‌گذرد. با آن دختر استثنایی ازدواج کرده‌ام و 2 فرزند فوق‌العاده دارم، ولی این دیپلم لعنتی جلوی ارتقای شغلی مرا گرفته است. می‌خواهم ادامه تحصیل دهم و دوباره به دانشگاه برگردم، اما انگار‌ این زندگی چند‌ ساله پشتم را سنگین کرده است. نمی‌دانم از کجا شروع کنم و چگونه به مقصد برسم


این بخشی از درد دل‌های حسین ـ الف است که در 35 سالگی قصد ادامه تحصیل دارد


 


هیچوقت دیر نیست


اگر می‌خواهید دوباره درس خواندن را آغاز کنید و ساعت‌های متمادی کتابی را در دست بگیرید و مطالعه کنید، قبل از آن باید با خودتان یکدل شوید که می‌خواهید درس بخوانید یا فقط می‌خواهید خودتان را محک بزنید. در وهله اول باید انگیزه و اراده کافی داشته باشید و از ادامه دادن نترسید.


 


کار جدید‌، برنامه جدید


حالا که قرار است درگیر این کار جدید شوید باید وقتی برای آن خالی کنید.پیش از هر چیز زمان مطالعه را برای خود مشخص کنید.چند ساعت در روز درس خواهید خواند و این ساعتها را چطور خالی می‌کنید؟ از وقت نگهداری بچه و خانواده کم می‌کنید ، از مادر یا خانواده‌تان ‌، پرستار بچه و خدمتکار کمک می‌گیرید؟


می‌بینید که پیش از هر چیز برای این برنامه جدید باید یک برنامه ریزی دقیق داشته باشید.


 


با خانواده هماهنگ باشید


شما قرار است از وقت همسر و فرزندانتان کم بگذارید و کمتر با خانواده سر کنید، بنابراین اول از همه باید موافقت آنها را جلب کنید.


حسین ـ ز کارمند 38 ساله‌ای که در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل می‌دهد در مورد تجربه خود چنین می‌گوید: ‌من اگر در زمان تجرد درس می‌خواندم دینم را به خودم و والدینم ادا می‌کردم، اما الان که درس می‌خوانم از حق زن و بچه ام قرض می‌گیرم و هرچه می‌گیرم باید پس بدهم. این کار را به این ترتیب انجام می‌دهم که در ازای زمانی که با آنان نیستم، وقت کمی که با آنان می‌‌گذرانم را کیفی می‌کنم. یعنی بی‌حوصلگی نمی‌کنم، بداخلاقی‌های روزمره را حتی‌الامکان کنار می‌گذارم و اگر کاری از من خواستند و واقعا قادر به انجام آن نبودم، می‌گویم: الان خیلی خسته‌ام، اما اگر شما این کار را ضروری می‌دانی چشم.اغلب همسر مهربانم هم کوتاه می‌آید و می‌گوید: تا حالا که طول کشیده یک روز دیگر هم می‌شود صبر کرد.


قبل از این‌که شروع به تحصیل مجدد کنید، جوانب شغلی خود را بررسی کنید.در چه رشته‌ای بیشتر امکان ارتقای شغلی دارید و آیا مدیر و مجموعه سازمانی که در آن کار می‌کنید ممانعتی برای تحصیل شما به حساب نمی‌آید؟


او می‌گوید: وقتی بیکار هستم دیگر‌تلویزیون نگاه نمی‌کنم، ‌ با پسرم پارک می‌روم و با او بازی می‌کنم یا در خانه به تکالیفش رسیدگی می‌کنم.


اگر قبلا فقط ظاهری در خانه بودم، الان با کیفیت و توجه بیشتر در خانه هستم و سعی می‌کنم کسانی را که به خاطر رشد و ترقی من از خودگذشتگی می‌کنند را راضی نگه می‌دارم، چون وقتی ما در زمان تاهل ادامه تحصیل می‌دهیم از همسر و فرزند خود طلبکار نیستیم، آنها محبت می‌کنند که اعتراض نمی‌کنند، صدای تلویزیون را کم می‌کنند و رفت و آمدها را کاهش می‌دهند و توجه و مصاحبت کمتری به دست می‌آورند، پس باید قدر‌شناس بود نه طلبکار.


اگر خانواده با شما در ادامه تحصیل همراهی نکند و رضایت آنان را جلب نکنید، گرچه کار بسیار شخصی به نظر می‌رسد خواهید دید که این درس خواندن با آن درس خواندنی که در کتابخانه یا اتاق شخصی خودتان نزد والدین می‌گذشت فرق دارد. اینجا همه از شما توقعاتی دارند که ممکن است به تعویق بیفتد یا خلاصه شود، ولی تعطیلی برنمی‌دارد.


بنابر این برای این کار باید همکاری و رقابت خانواده را نیز جلب کنید.


 


مذاکره با مدیر
قبل از این‌که شروع به تحصیل مجدد کنید، جوانب شغلی خود را بررسی کنید.در چه رشته‌ای بیشتر امکان ارتقای شغلی دارید و آیا مدیر و مجموعه سازمانی که در آن کار می‌کنید ممانعتی برای تحصیل شما به حساب نمی‌آید؟اگر مدیرتان با ادامه تحصیل شما موافق باشد‌ به شما اجازه خواهد داد که از وقت بیکاری خود برای مطالعه استفاده کنید
.او را توجیه کنید که برای ارتقای وضع شغلی و کارآمدی بیشتر به این ادامه تحصیل نیاز دارید.


 


بهترین شیوه‌ها را بیاموزید
حالا که دارید از وقت طلایی تاهل خود استفاده می‌کنید که درس بخوانید و همه‌ توقعاتشان را پایین آورده‌اند باید حتما پیروز شوید. بنابراین باید بهترین روش را انتخاب کنید
.
اول از همه فکر و خیال را کنار بگذارید و با آرامش درس بخوانید. مشغله ذهنی بسیاری از شرکت‌کنندگان آزمون‌های کنکور بویژه کارشناسی ارشد، برخورداری از آمادگی روانشناختی است
.مهم نیست که شما از وادی درس خواندن دور افتاده‌اید، مهم این است که تلاش کنید تا دوباره به روز شوید. می‌توانید از کلاس‌های کنکور استفاده کنید یا درس خواندن به تنهایی را تجربه کنید، اما به هر حال برای مشخص شدن پیشرفت خود تست زدن را فراموش نکنید.
اعتماد به نفس داوطلب کنکور در اکثر مواقع به خاطر فاصله داوطلبان از فضای دانشگاهی کاهش می‌یابد و موفقیت او در آزمون کنکور سخت تر می‌شود. اگر شما هم با چنین مشکلی دست به گریبانید، بهتر است تا دیر نشده تمرین‌های هدفمند افزایش اعتماد به نفس را آغاز کنید و در راه تقویت تمرکز گام بردارید. اضطراب و عملکرد رابطه معکوس دارند؛ به این معنی که هر چه اضطراب افزایش یابد، عملکرد علمی ‌داوطلبان بویژه در مقاطع بالاتر از کارشناسی کاهش می‌یابد
.
آمادگی ذهنی، فکری، روانشناختی و معنوی چیزی است که در جلسه امتحان به آن نیاز دارید
.هر روز به صورت فشرده و کوتاه مدت مطالبی را که به صورت نکات مهم یادداشت کرده‌اید، دوباره خوانی و مرور کنید.برای جزوات و مطالب درسی که قبلاً یاد گرفته اند کمتر وقت بگذارید و راه‌حل‌های سریعی را که برای حل مسائل یاد گرفته‌اید، در اولویت اول درس خواندن قرار دهید، چرا که فرصت برای یادگیری مطالب جدید بسیار کوتاه است و این کار علاوه بر افزایش اضطراب، هیچ نتیجه دیگری در بر نخواهد داشت. حتی اگر فقط 10 دقیقه برای درس خواندن فرصت دارید، آن را به فواصل زمانی کوتاهتر تقسیم کنید. همچنین بهتر است پس از هر ده دقیقه درس خواندن به خودتان استراحت بدهید.
اگر زمان شما اجازه می‌دهد به منظور تجدید قوا، یک روز کامل را به استراحت بگذرانید. در حالت استرس، مغز اطلاعات جدید را جذب نمی‌کند. یک روز را به فراغت بگذرانید و احساس بدی از درس نخواندن خود نداشته باشید. فقط سعی کنید در این یک روز بیشتر به فعالیتهای مورد علاقه و خانواده خود بپردازید
.
مهم نیست که شما از وادی درس خواندن دور افتاده‌اید، مهم این است که تلاش کنید تا دوباره به روز شوید. می‌توانید از کلاس‌های کنکور استفاده کنید یا درس خواندن به تنهایی را تجربه کنید، اما به هر حال برای مشخص شدن پیشرفت خود تست زدن را فراموش نکنید
زمانی که مطلب جدیدی یاد می‌گیرید، سعی کنید در همان روز نکات مهمش را دوره کنید
.
در زمان درس خواندن ابتدا سعی کنید یک درک کلی از مطلب داشته باشید، سپس وارد جزئیات شوید، با این روش امکان موفقیت شما بیشتر می‌شود
.
برای مطالعه مفید داشتن جایی مخصوص این کار ضروریست. بهترین مکان برای مطالعه، میز شخصی و اتاقی جداست. اگر در خانه فرزندان کوچک دارید ساعاتی را در اداره یا در کتابخانه به این کار اختصاص دهید
.
مطالب قدیمی ‌را گاهی مرور کنید تا مغزتان بهتر آن را بازیابی کند
.
هدفمند و سر ساعت خاص درس بخوانید
.
خود را سرزنش نکنید و به خود اعتماد کنید
.
پس از گذشت حداقل 48 ساعت و حداکثر 130 ساعت به سراغ تست‌ها بروید
.
حتما تست‌ها را با نمونه سوالات کنکور‌های سراسری سال‌های گذشته شروع کنید و بعد به سراغ نمونه سوالات آزاد بروید
.
حتما از همان ابتدا تست‌ها را در زمان معین بزنید و برای هر تست عمومی‌به طور متوسط 30 ثانیه زمان در نظر بگیرید.اگر زیر 50 درصد صحیح داشتید دوباره مرور کنید
.



 
منبع : جام جم

 


 


  • موسسه خیریه الزهراء بیرجند


ویژگى هاى خانواده موفق از نگاه قرآن

زیر سایبان محبت


یکى از موضوعات بسیارمهمى که در قرآن مطرح است و خداوند به آن بسیار بها مى دهد، خانواده است. و یک سؤال این است که آیا ما خانواده موفقى داریم معیار و ویژگى خانواده موفق چیست خانواده مهم ترین خشت بناى اجتماع است و اگرخانواده سالم، متعالى و استوار باشد مى توان به داشتن جامعه اى سالم، متعالى و استوار امیدوار بود. خانواده رکن طبیعى و اساس اجتماع و واحد بنیادى جامعه اسلامى است و درحفظ و گسترش قدرت ملى نقش مؤثرى ایفا مى کند. بین قدرت ملى و خانواده رابطه اى وثیق وجود دارد و سستى و تباهى خانواده، انحطاط ملت را به دنبال مى آورد. در این مقاله سعى شده است تا با الهام از آیات الهى وروایات معصومین(ع) فلسفه تشکیل خانواده، ویژگى ها و کارکرد هاى خانواده موفق را معرفى کنیم.


چیستى خانواده


از بدو خلقت و آغاز پیدایش انسان بر روى کره خاکى، همواره زنان و مردان با تشکیل کانونى به نام خانواده، عمرى را در کنار یکدیگرگذرانیده و فرزندانى در دامان پر مهر خویش پرورانده و از این جهان رخت بر بسته اند. خانواده یک واحد اجتماعى است که هدف از آن در نگاه قرآن، تأمین سلامت روانى براى سه دسته است: زن و شوهر، پدر و مادر و فرزندان. همچنین هدف، ایجاد آمادگى براى برخورد و رویارویى با پدیده هاى اجتماعى است . در قرآن مى خوانیم
«
والذین یقولون ربّنا هب لنا من أزواجنا قرّه أعین و اجعلنا للمتقین إماماً؛ (۱) و کسانى که مى گویند: «خداى ما، ما را از همسرانمان نور چشمان ببخش و ما را رهبر پرهیزکاران گردان. » این آیه بر اهمیت خانواده و پیش آهنگى آن در تشکیل جامعه نمونه انسانى اشاره دارد، همچنان که پیوندهاى سالم و درخشان خانوادگى را ایده آل پرهیزکاران معرفى مى کند. کوشش مصلحان جامعه ، مخصوصاً پیامبران الهى ، این بوده است که نظام خانواده، یک نظام مستحکم و پایدار باقى بماند و هیچ عاملى نتواند این کانون سعادت و اجتماع کوچک را متلاشى کند. (2)
دنیاى امروز که دنیایى مضطرب و پریشان است، على رغم پیشرفت هاى حیرت انگیز در علم و صنعت، در مسئله خانواده با مشکلات بزرگى روبه رو است به نحوى که در حال فروپاشى و از دست دادن بسیارى از کارآیى هاى خود مى باشد.


فلسفه تشکیل خانواده



چرا اسلام به تشکیل خانواده بها مى دهد کلید گشایش این سؤال در قرآن است. طبق آیات الهى، انسان ها طورى آفریده شده اند که جفت خواهى به سرشت و آفرینش آنها برمى گردد. خداوند در سوره نبأ آیه ۸ چنین مى فرماید:« و خلقناکم أزواجا؛ ما شما را جفت جفت آفریدیم. » بنا بر این زن و مرد کامل کننده یکدیگرند و با وجود هر یک، دیگرى به کمال رسیده و در کنار هم به آرامش مى رسند. در سوره روم آیه ۲۱ مى فرماید: «و از نشانه هاى او این که از [نوع] خودتان همسرانى براى شما آفرید تا بدان ها آرام گیرید، و میانتان دوستى و رحمت نهاد. آرى، در این [نعمت] براى مردمى که مى اندیشند قطعاً نشانه هایى است.»(3)
از دیدگاه قرآن اصولاً خلقت موجودات و از جمله انسان ها به صورت زوج است که به حسب فطرت در پى یافتن مکمل و نیمه دیگر خود مى باشند تا به آرامش، کمال و مودتى که خداوند وعده داده است برسند و خاصه در وجود انسان زمینه اى از مودت و رحمت وجود دارد که تجلى گاه آن فقط محیط خانواده است. (4)
اما آن سکونى که قرآن وعده اش را مى دهد تنها در نهاد مقدس خانواده است که نمایان مى شود و تجلى مى یابد. اینجاست که انسان با الهام از قرآن پى مى برد که خانواده تنها محیطى براى ارضاى نیاز ها وتوالد و تناسل نیست بلکه نهادى است که اهداف والاتر و بالاترى را در برنامه جامع خود دارد
انسان موجودى اجتماعى است و نیاز به تعاون و معاضدت دارد، چنانکه براى تحقق بخشیدن به فرایند رشد و تکامل خویش به ارتباط با دیگران نیازمند است. در محیط خانواده این برنامه به صورت بسیارمطلوبى اجرا مى شود و گاهى عواطف خانوادگى آن چنان قدرت پیدا مى کنند که اعضاى خانواده در قبال یکدیگر احساس مالکیت شخصى نمى کنند
در بسیارى از خانواده ها عموماً و در خانواده هاى موفق اسلامى خصوصاً، این برنامه ها به طور کامل جریان دارد. پدران و مادران و فرزندان نسبت به یکدیگر فداکارى مى کنند و همگى مانند یک روح اند در چند بدن و مظهر وحدت اند نه کثرت
در یک خانواده موفق قرآنى در واقع پدر و مادر هسته مرکزى و کانون خانواده هستند که در رأس هرم قرار دارند و فرزندان در گرد این کانون مى باشند. البته باید خاطر نشان کرد که خانواده در نگاه قرآن نه مرد سالار است، نه زن سالار و نه فرزند سالار؛ بلکه جایگاه مودت، رحمت و تفاهم سالارى است. در این محیط سالم، درستى، صداقت، عدالت و سعادت آموزش داده مى شود و خلأ روحى هر یک توسط دیگرى پر مى شود و به وحدت رسیدن و فنا در یکدیگر را مى آموزند و این همان چیزى است که هماهنگ با خلقت و آفرینش زن و مرد است.(5)


معیار خانواده موفق از منظر قرآن



خانواده موفق یعنى تپیدن یک قلب در سینه همه اعضاى آن، یعنى روحى مشترک در چندین کالبد که باعث مى شود همگام و همراه یکدیگر به سمت کمال ره بپیمایند. در این خانواده، وحدت، هماهنگى و انسجام اهمیت بسیار دارد، تفرقه جایى ندارد و کار ها با شور و مشورت سرانجام مى گیرند.(۶) براى داشتن یک کانون گرم و موفق باید قدم اول را درست برداریم و آن انتخاب همسر با ملاک هاى اسلامى است که مهم ترین آنها، ایمان و باورهاى صحیح، حسن خلق، تقوا و سلامت جسمى و روانى است. در این صورت است که مى توان به داشتن خانواده اى موفق امید وار بود
معیار قرآنى خانواده هاى موفق در آیه ۲۱ سوره روم ذکر شده است که مى فرماید: « و من آیاته أن خلق لکم من أنفسکم أزواجا لتسکنوا إلیها و جعل بینکم مّودّة و رحمة إن فى ذلک لایات لقوم یتفکرون.» 
از همین آیه ابن سینا سود جسته و اساس توفیق هر خانواده را بر چهار رکن «آرامش و سکون، عشق، رحمت و اخلاق» مى داند. از این رو خانواده هایى که سنگ زیربناى زندگى خود را بر پایه ارکان یاد شده بگذارند موفق محسوب مى شوند.(۷) از دیگر ویژگى هاى خانواده موفق مى توان به این نکات نیز اشاره کرد: خانواده اى که از عواطف و اخلاق و دیانت اشباع شده و بسترى گردیده باشد براى رشد معنوى اعضاى آن، زمینه اى براى بروز پاکى و عدالت هم در بین اعضاى خود و هم در سطح اجتماع خواهد شد.(8)
در خانواده موفق زن و مرد تعهداتى را که نسبت به یکدیگر و مسئولیتى که در قبال فرزندان دارند، همواره در نظر مى گیرند به همین دلیل آنها در تربیت فرزندان سالم و صالح حداکثر تلاش را مى نمایند و با هر گونه امکاناتى سازگار مى باشند. به این ترتیب، نه تنها در کشمکش زمان مأیوس نمى شوند، بلکه گام دیگر را امیدوارتر بر مى دارند. یک خانواده خوشبخت براى کسب موفقیت، در جهت پرورش مهارت هاى ارتباطى خود قدم بر مى دارد و در راستاى تحکیم ساختار خانواده، آنها را به کار مى برد. فراگیرى روابط مناسب در آغاز، کار دشوارى به نظر مى رسد اما گذشتن از هر یک از مراحل آموزشى، به صورت عادت در خواهد آمد. در خانواده ایده آل با ویژگى هایى روبه رو مى شویم که همه حکایت از یکى شدن آرزوها، خواسته ها و حتى رؤیاهاى زوجین دارد. بر تحکیم روابط بین یکدیگر تأکید مى ورزند و براى حفظ آن از نفوذ و مداخله نگرش هاى مخرب و زیان آور دورى مى کنند. تدابیرى که براى اداره خانواده در پیش گرفته مى شود، نیاز ها و منافع همه اعضاى خانواده را در بردارد و تصمیم گیرى ها به گونه اى است که به نیاز همه اعضا توجه مى شود. در این خانواده ها عشق و صمیمیت تقویت مى شود وهریک از زوجین تلاش خودرا به کارمى گیرد تا روابط محبت آمیز خود را با همسرش تداوم بخشیده و کانون خانوادگى خود را گرم نگه دارد
یک زوج موفق، علاوه بر این که مى توانند احساسات و عواطف خود را بیان کنند مى توانند هنگام بروز موارد تنش زا، بر رفتارهاى خود تسلط داشته و با شیوه اى صحیح اختلاف ها را برطرف و تضاد ها را حل کنند و آرامش را به خانه باز گردانده و محیطى مناسب براى پرورش و تکامل یکدیگر و فرزندان خود فراهم سازند.(9)
انعطاف پذیرى، گذشت و قدردانى از زحمات یکدیگر، از دیگر مشخصه هاى بارز این خانواده هاست. به طور کلى معیارهاى قوام و پایدارى یک زندگى و به تبع آن، توفیق در زندگى مشترک را مى توان در شش اصل خلاصه کرد: نخست اصل « تفاوت میان زن و مرد»، چرا که اطلاع از کم و کیف این تفاوت ها راهگشاى زندگى است و خوشبختى تمام اعضاى این کانون مقدس را تأمین مى کند. در پرتو همین دریافت، احترام به آنها که پدید آورنده اصل دوم است دیده مى شود و اصل یاد شده«تعاون در خانواده » مى باشد، بخصوص آن که در پى خود «گذشت و ایثار» که اصل سوم است، نیز وجود داشته باشد
همچنین در مثلث مذکور«تفاوت، تعاون و گذشت» نقش اساسى در« تفاهم» به عنوان اصل چهارم و اساسى بین اعضاى این جامعه کوچک و ایجاد «توازن» (اصل پنجم) در زندگى خانوادگى دارد. از این رو، هر خانواده با گذر از این مراحل است که در مى یابد«تبادل اندیشه» به عنوان اصل ششم در توفیق خانواده چه تأثیر عظیمى در بهبود روابط خانوادگى دارد.»(10)
در یک خانواده مطلوب و موفق اسلامى سلسله مراتب به خوبى رعایت مى شود؛ پدر و مادر اقتدار ویژه اى دارند و فرزندان در نوجوانى و حتى میانسالى احترام خاصى براى والدین قائلند. بین زن و شوهر نیز احترام و اقتدار شوهر پذیرفته شده و زن در مواردى مى پذیرد که مرد تصمیم نهایى را بر عهده داشته باشد. در منظومه زن و شوهرى، وظایف به خوبى انجام مى شود و مودت و رحمت بین زن و شوهر برقرار و نیازهاى عاطفى دو طرف مورد توجه است. والدین با شور و شوق به وظایف خود عمل مى کنند و بر ارزش وظایف خود آگاهند
در یک خانواده موفق حدود حجاب، روابط با نامحرمان و حدود در داخل خانه رعایت مى شود. البته همه قیود باید بر اساس منطق و متعادل باشد وهرگونه افراط در اجراى حدود از سوى مرد در خانواده نه تنها به تعادل روحى و روانى اعضاى خانواده کمک نمى کند، بلکه آسیب هاى جدى به آنان وارد مى سازد و موجب رفتار نا بهنجار و عدم سلامت روانى آنها مى شود.(11)
در خانواده قرآنى التزام به تقوا و اجتناب از گناهانى مانند موسیقى و آواز خوانى حرام، شراب خوارى، غیبت و تهمت و رذایل اخلاقى مانند تکبر و حسد، مورد توافق همه اعضا مى باشد. البته ممکن است لغزش هایى صورت گیرد، ولى بناى افراد بر رعایت تقوا است. حقوق افراد مورد توجه و اصل بر عدالت است. به روابط با خویشاوندان، بویژه والدین زن و شوهر، توجه مى شود و تعامل و حمایت اجتماعى بین خویشاوندان ارزش به شمار مى رود. خانواده موفق از نظر اسلام از هر مشکل و اختلافى مصون نیست، ولى در اختلاف ها حریم ها شکسته نمى شود و افراد پس از فرو نشستن هیجانات، به دنبال حل مشکل و حتى اصلاح و جبران ضعف ها و رفتارهاى نامناسب خود هستند. افزون بر این، باورهاى دینى پایدار، عدالت محورى و مدارا سه مفهوم مرکزى خانواده مطلوب و موفق از دیدگاه اسلام است.(12)
«
سیره خانوادگى ائمه(ع) نمونه کامل یک خانواده موفق و مطلوب اسلامى است. در این خانواده ها رابطه عاطفى بسیار عمیق است به گونه اى که حضرت زهرا(س) عشق و محبت خود را نسبت به حضرت على(ع) در سخن با سلمان ابراز مى دارد.(13)
امامان معصوم(ع) براى همسران خود شخصیت و اعتبار قائل بودند.(۱۴) دراموراقتصادى، استقلال نظر آنها را ارج مى نهادند.(۱۵) درامورمعنوى ازآن ها کمک مى گرفتند.(۱۶) دربرخورد با فرزندانشان محبت، احترام، بازى با آنان، پذیرش آنان، آزادى و در عین حال نظارت برآنان، رعایت اعتدال بین آنها، دورى از تنبیه و سرزنش وبه طورکلى نرمى ومدارا با آنان را اصل قرارمى دادند.»(۱۷ و ۱۸) و نیز باید گفت خانواده موفق خانواده اى است که در همه جوانب مثبت و موفقیت آمیز، از رشدى متعادل و هماهنگ برخوردار باشد و از افراط وتفریط خوددارى کند.


کلام آخر


براى داشتن خانواده اى موفق، باید فصل اول را درست آغاز کرد با انتخاب همسرى شایسته و واجد معیارهاى قرآنى، آنچه در فصلى اتفاق مى افتد بر فصل بعدى اثر مى گذارد. باید تلاش کنیم فصل هاى اولیه را بسازیم تا فصل هاى بعدى تقویت شوند
داشتن خانواده اى گرم و صمیمى و پر از موفقیت آرزوى همه ماست. باید با تقویت ایمان و احترام به اصل تفاوت، بین زن و مرد، با ایثار و گذشت تعاون را در خانواده اجرایى کنیم تا به تفاهم و توازن که خمیر مایه موفقیت است برسیم و با تبادل اندیشه و شور و مشورت در حفظ آن بکوشیم تا همواره طعم موفقیت را بچشیم.


گرداورنده : سعیده ثمین


 


  • موسسه خیریه الزهراء بیرجند


جایگاه اخلاق در ازدواج




پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرمایند: « با کسى که اخلاق و دینش مورد پسند باشد، ازدواج کنید. اگر چنین نکنید، فتنه و فساد بزرگى در زمین به وجود خواهد آمد» (وسائل، ج‏14، ص 51)




در احادیث بسیاری از بزرگان دین توجه به معیار اخلاق در ازدواج لازم و ضروری معرفی شده است. علاوه بر تاکید بسیار دین بر این امر، تمام متخصصان و روانشناسان نیز بر این امر صحه می گذارند. زیرا زندگی مشترک داراى فراز و نشیبهاى بسیاری است که برخورد صحیح با آنها و برطرف کردنشان  به روحـیـه اى قـوى و اخـلاقـى پسندیده نیازمند است. حال اگر زن یا مرد و یا هر دوی آنها متخلق به اخلاق پسندیده و خوب نباشند، زندگی به سمت غم و اندوه و کدورت کشیده شده، سختی های زندگی چند برابر می شود و همین عوامل مسیر موفقیت در برخورد با مشکلات را مسدود می نماید.


اخلاق نیکو به معنی تسلط صفات پسندیده و شایسته در اعمال و کردار فرد است. فردى از امام رضا (علیه السلام) سۆال کرد: براى دخترم خواستگارى آمده که بد اخلاق است. آیا دخترم را به او بدهم؟ حضرت فرمود: « اگر بد اخلاق است، دخترت را به او نده. »  (بحار، ج‏100، ص 235 .)


البته آنچه در راستای معیار اخلاق همسر قابل توجه می باشد این است که صفات پسندیده و رذایل اخلاقی در افراد متفاوت دارای شدت وضعف است، پس هر فردی باید متناسب با تعاریف خود از این مفاهیم اخلاقی و میزان اهمیت هر یک از آنها در نظر خود، همسری شایسته انتخاب کند تا مبادا تفاوت در این امور اختلافات زندگی را دامن زند.


 


ویژگی های اخلاقی چه چیزهایی را شامل می شود؟


 الف) ویژگی های اخلاقی که در همه افراد چه زن و چه مرد مشترک است و همه باید آنها را داشته باشند                                                      


1- صداقت و راستگویی


 -2عطوفت و مهربانی


3- گذشت و فداکاری


4- پایبندی به تعهدات (به خصوص تعهد داشتن به زندگی مشترک و عدم خیانت به همسر(


- 5امانتداری


- 6قدردان زحمات همسر


7- خوش زبانی


8- داشتن نگاه مثبت به زندگی


 


ب) ویژگی های اخلاقی که باید زنان به آنها مزین باشند.


 -1داشتن حس تسلیم در مقابل همسر


- 2تمکین و تأمین نیازهای جنسی و عاطفی همسر


- 3زینت و آرایش برای همسر


پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: زن باید خودش را برای شوهر به خوشبوترین عطرها معطر کند، و زیباترین لباسهایش را بپوشد، و به نیکوترین آرایش، برای شوهرش آرایش نماید، و پیوسته خودش را بر شوهر عرضه کند و... .» (وسایل الشیعه، ج14، ص212، ح2.)


4- داشتن قناعت


 -5دلسوز نسبت به همسر و فرزندان


6- حافظ منافع خانواده در نبود مرد


"حَـَفِظَـَت‌ٌ لِّلْغَیْب‌ِ بِمَا حَفِظَ اللَّه (نسá34)؛ زنان صالح در غیاب (همسر خود) اسرار و حقوق او را، یعنی حقوقی که خداوند برای همسران آنها قرار داده‌، حفظ می‌کنند."


7- پاکدامن


 


ج) ویژگی های اخلاقی که مردان باید داشته باشند.


 -1داشتن قدرت جسمی برای انجام کار


 -2اجتناب از گناهان بزرگی چون بد چشمی،‌ بی بند و باری، شرابخواری و...


 -3قابل اعتماد و اتکا


 -4دوری از خساست و تنگ دستی


 -5داشتن غیرت به همسر و خانواده (غیرت درست نه سوء ظن(


 -6احترام گذاشتن به خانواده به خصوص به همسر


پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: «شایسته ترین مردم از نظر ایمان، خوش اخلاق ترین آنان و مهربان ترین آنها با خانواده اش است و من مهربانترین شما با خانواده ام هستم.» (همان، ج8، ص507، ح25.)


 -7یاری رساندن به همسر در انجام کارهای خانه و فرزندان


 


گرداورنده : سعیده ثمین


 


 


  • موسسه خیریه الزهراء بیرجند
پروانه فعالیت1
  • موسسه خیریه الزهراء بیرجند
تابلو1
  • موسسه خیریه الزهراء بیرجند

 درخواست خانواده ها برای ازدواج فرزندان

 

ازدواج یکی از سنت های بزرگ ومهم اسلامی است که در قرآن کریم وسنت رسول گرامی اسلام (ص)وائمه معصومین(ع) ومقام معظم رهبری درمورد آن سفارش فراوان نموده اند.قسمت همسریابی بخش ازدواج اموراجتماعی موسسه خیریه الزهرا(س) افتخار دارد باثبت نام از کسانی که جویای همسر مورد دلخواه خویش هستند خدمات دهی در این زمینه را با تسهیلات متنوع گسترش داده وفضای انجام این خیر کثیر را مهیا سازد.بنابراین یکی از راههای پیوستن به کار نیک آن است که با درج مشخصات کلی اشخاص در این موسسه که بکلی سری و محرمانه خواهد بود اقدام به معرفی نمایند.واجدان شرایط می توانند با تماس تلفنی با موسسه یا مکاتبه ویا مراجعه حضوری، همسر دلخواه خویش را مشخص واعلام نمایند تا مراحل ارتباط مشاوره و معرفی متعاقبا انجام پذیرد. بدیهی است اسامی ومشخصات دقیق افراد برای همیشه نزد این موسسه محرمانه باقی مانده وبه هیچ وجه درمعرض اطلاع سایرین قرار نمی گیرد.فعالیت های این موسسه تنها در ارتباط با ازدواج برای کسانی که فاقد همسر هستند می باشد، بنابراین در زمینه ازدواج موقت یا ازدواج مجدد حتی در موارد اضطراری از حوزه فعالیت این موسسه طبق اساسنامه خارج است.از تمامی معرفین مخاطبان محترم که اطلاع از جوانان پسریا دختر مجرد آماده برای ازدواج دارند تقاضا می شود با کسب موافقت ایشان، آنها را به موسسه معرفی نموده ویا اطلاعات خویش را با این موسسه درمیان بگذارند. گفتنی است ارتباط رابطان در صورت تمایل ایشان حتی به افراد معرفی شده نیز منتقل نگردیده و محرمانه و بکلی سری حفظ خواهدشد.نکته حائز اهمیت این است که با تمهیدات خوب ومناسبی که در فرایند همسریابی با این موسسه فراهم آمده ، بخش مشاوره ازدواج که قبل وپس از ازدواج در خدمت وهمراهی زوجها که با سرانجام نیکی همراه بوده زمینه های تحکیم وانسجام کانون گرم خانواده را فراهم آورده ودر صورت بروز اختلافات بین زوجین اعم از عزیزانیکه از طریق این موسسه توفیق ازدواج می یابند و نیز درفرایندی غیر از این مسیر مزدوج می گردند تلاش خوبی برای اصلاح وایجاد تفاهم بین همسران نموده و سعی وافر در جلوگیری از پدیده شوم طلاق می نماید. بنابراین طبق اساسنامه موسسه بحث طلاق بین زوجین در دستور کار موسسه قرارندارد.

 

  • موسسه خیریه الزهراء بیرجند
  • موسسه خیریه الزهراء بیرجند